1929 Yılında Helva satışı yapmak amacıyla ticari faaliyetine başlayan Ethem Karagözoğlu 1940’lı yıllara gelindiğinde işletmesini Ali Nihat Özben’e devreder. Özben Tahin Helvanın yanında Peynir üretimiyle ”Güven Tahin Helva” nın ilk temel taşlarını dizmeye başlar. Zaman içerisinde kardeşleriyle birlikte üretim ve satış aşamalarını başarıyla sürdüren Ali Nihat Özben sağlık sorunları sebebiyle işletmesini 80’li yıllara gelindiğinde oğlu İsmet İlhami Özben’e devreder. Babası sayesinde çok erken yaşlarda sektöre adım atan İlhami Özben azimli çalışmanın sonucunda ”Güven Tahin Helva” adını bölgesinde bir marka haline getirmeyi başarır. Diğer yandan üniversiteden öğretmen olarak mezun olmasına rağmen ailenin tek evladı Nihat Özben babasıyla birlikte çalışmayı tercih eder. Bu güç birliği ”Güven Helva” adını yerelden bölgesele taşır.

NİHAT ÖZBEN

”Gelenekten Geleceğe Uzanan Bir Başarı Hikayesi”

Tahin helvası Anadolu’nun köklü lezzetlerinden biri olarak nesillerdir sofralarımızda yer alır. Ancak firmanın girişimci sahibi Nihat Özben, bu geleneksel lezzeti sadece yaşatmakla kalmayıp zamanla çoğalttığı ürün portföyü sayesinde değişen sofra kültürüne de dahil etmeyi başarmıştır. Genç yaşlarda işe dahil olan Özben, geleneksel üretim yöntemlerini koruyarak üretim tesisini modern bir şekle dönüştürmüş ve bu sayede satış alanlarını hızla genişletmiştir. Öte yandan Tahin Helvayı klasik bir tatlı olarak görmeyen Nihat Özben, ürünlerini beslenme trendlerine uygun hale getirerek şekersiz ve organik seçeneklerle yenilikçi bir yaklaşım getirmiştir. Özellikle mevcut ürünlerin ambalaj tasarımından kurumsal kimliğine kadar detayına önem veren Özben, ”Güven Helva” ismini modern tüketiciye hitap eden bir marka haline getirmiştir. Firmanın şu anki en önemli hedeflerinden bir tanesi bu geleneksel lezzeti uluslararası areneya taşımaktır. Bu konuyla ilgili arge ve altyapı çalışmaları devam etmektedir.

Geleneksel ve Doğal Ürünler